czw.. paź 6th, 2022

Jeśli ktoś cię nęka na Facebooku, możesz go zablokować, aby ograniczyć prawie całą komunikację z tą osobą. Ponadto, jeśli już go zablokowałeś i chcesz ponownie móc się z nim kontaktować – możesz go bez problemu odblokować. Nie wiesz, jak to zrobić? Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej.

Blokowanie i odblokowywanie na Facebooku

Gdy zablokujesz kogoś na Facebooku, nie będzie już mógł się z Tobą skontaktować, oznaczyć Cię tagiem, zobaczyć Twojego profilu ani dodać Cię jako znajomego. Jednak nadal będziesz mógł zobaczyć historię swoich wiadomości i, w niektórych przypadkach, treści udostępniane przez zablokowaną osobę (gdy oznaczony jest wspólny znajomy).

Jeśli zdecydowałeś, że chcesz dać komuś drugą szansę, zawsze możesz go odblokować. Jeśli byliście znajomymi przed zablokowaniem, będziesz musiał dodać ich ponownie jako znajomego, ponieważ Facebook automatycznie usuwa zaprzyjaźnioną osobę, którą zablokowałeś. To prawie tak samo jak w przypadku bana w grze – później musisz wchodzić na portal o grach

*Nie możesz kogoś zablokować przez 48 godzin po odblokowaniu go.

Blokowanie lub odblokowywanie w aplikacji Facebook

Aby zablokować kogoś w aplikacji Facebook na Androida lub iOS, uruchom aplikację, zaloguj się na swoje konto, a następnie przejdź do profilu użytkownika, którego chcesz zablokować. Tam naciśnij przycisk z trzema kropkami pod ich nazwą. Następnie kliknij przycisk „Zablokuj”. Po zablokowaniu, Facebook automatycznie usunie tą osobę z grona Twoich znajomych.